Javni poziv za program Provjere inovativnog koncepta (PoC6)

display-dummy-91513

HAMAG-BICRO objavio je javni poziv iz Drugog projekta tehnologijskog razvoja (STP II) za podnošenje projektnih prijedloga za sufinanciranje inicijalne faze inovativnih znanstveno-poduzetničkih projekata kroz program Provjere inovativnog koncepta – „PoC“.

Glavni cilj projekta STPII je unaprijediti korištenje EU fondova u području istraživanja i razvoja kroz jačanje kapaciteta odabranih ustanova te poticanje potražnje/potrebe za  tim fondovima u poslovnoj i znanstveno-istraživačkoj zajednici.

Prioritet ovog  javnog poziva je putem ciljane potpore malim i srednje velikim gospodarskim subjektima te javnim znanstveno-istraživačkim organizacijama omogućiti lakši i brži razvoj inovativnog projekta do iduće faze u postupku pred-komercijalizacije. 

Prihvatljivi prijavitelji:

 1. Subjekti malog gospodarstva – PoC Private:
  • Fizičke osobe koje imaju ozbiljnu namjeru osnovati trgovačko društvo
  • Mali i srednje veliki poduzetnici
 2. Javne znanstvene i istraživačke organizacije – PoC Public:
  • Javne visokoškolske ustanove
  • Javni istraživački instituti

 Prihvatljive aktivnosti:

 • Izrada prototipa
 • Demonstracija tehničke izvedivosti
 • Provjera i zaštita intelektualnog vlasništva

Uz tri osnovne aktivnosti, sredstva se mogu iskoristiti i za dodatne prihvatljive projektne aktivnosti, koje ne smiju prelaziti 10% ukupnog iznosa koji se dodjeljuje iz Programa PoC.

 • Analiza tržišta ili izrada studije isplativosti
 • Izrada koncepta i strategije za nastavak razvoja ili pripreme za komercijalizaciju proizvoda

Sve aktivnosti koje se odnose na razvoj samog proizvoda i komercijalizaciju se neće sufinancirati Programom.

Intenzitet potpore:

Programom se sufinanciraju prihvatljive projektne aktivnosti bespovratnim sredstvima od minimalno  35.000 HRK do maksimalno 350.000 HRK u trajanju od 12 mjeseci

 • Za mikro i mala poduzeća program financira do 70% ukupnih troškova nastalih u okviru provedbe navedenih aktivnosti.
 • Za srednja poduzeća program financira do 60% ukupnih troškova nastalih u okviru provedbe navedenih aktivnosti.
 • Za javne ustanove i institute program financira do 90% prihvatljivih troškova nastalih u okviru provedbe navedenih aktivnosti.

 Za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem ovog javnog poziva planirano je ukupno 16 milijuna HRK.

Proces prijavljivanja u Program odvija se u dvije osnovne faze: pretprijava i prijava koje se ispunjavaju putem on-line sustava.

Prepoznati centri  su partneri u provođenju Programa provjere inovativnog koncepta te se projekt ne može prijaviti bez odabira Prepoznatog centra. Prepoznati centri su podrška  natjecateljima tijekom cijelog procesa prijavljivanja i implementacije projekta na način da im se natjecatelji obraćaju s pitanjima koja se odnose na tumačenje pravila programa, savjetuju natjecatelje u pisanju prijave kao i kod dileme da li je određeni projekt PoC ili razvoj. (Popis centara možete pronaći na: http://bit.ly/1QuxnXr)

Rok za pretprijavu je 30.11.2015. do 16:00h. Natjecatelji čije pretprijave budu pozitivno ocijenjene imaju rok do 15.01.2015. do 16:00 sati za predaju projektne prijave.

  

Vaše ime (obvezno)

Vaš e-mail (obvezno)

Predmet (obvezno)