euro-163475_1280

2,5 milijarde eura za „Projekt Slavonija, Baranja i Zapadni Srijem”

„Projekt Slavonija, Baranja i Zapadni Srijem” pokrenut je kako bi se osiguralo 2,5 milijardi eura iz EU fondova isključivo za projekte na području pet slavonskih županija.

Jedan od važnijih ciljeva je stvoriti preduvjete za uvođenje posebnog regionalnog „Operativnog programa za područje Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema” u sljedećem financijskom razdoblju Europske unije od 2021. do 2027. godine.

Ovaj projekt uključuje provedbu nekoliko novih mjera, a one najvažnije omogućuju projektima s područja manje razvijenih županija prednost u sufinanciranju putem izravnih dodjela, kao i mogućnost ostvarenja dodatnih bodova prilikom odabira projekata u otvorenim postupcima dodjele bespovratnih sredstava.
Da se omogući brže i učinkovitije korištenje europskih strukturnih i investicijskih fondova, u okviru projekta, očekuje se i provedba mjera kao što su izrada novog modela indeksa razvijenosti, izrada mape siromaštva i indeksa višestruke deprivacije te izrada analitičke podloge za redefiniranje statističkih regija u novom financijskom razdoblju.

Izvor: http://bit.ly/2lvdIKh

 

ZAPOČNITE SADA S PRIPREMOM VAŠEG PROJEKTA!

Q-Projekt analizira Vaš projekt bez naplate i bez obveza te Vam daje povratnu informaciju o održivosti projekta u okviru poziva koji najbolje odgovara Vašem investicijskom planu.